Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Extra hypotheek nemen om te beleggen in easy life
hypotheek Onze hypotheekadviseur raadt ons aan om een extra hypotheek te nemen op ons huis van 50.000. Dit geld wordt vervolgens genvesteerd in een product van Easy Life met een vaste rente van 9% per jaar gedurende een periode van zeven jaar. De hypotheekrente is slechts 4,7% zodat we jaarlijks 2.150 netto overhouden aan deze opzet. Wat is uw mening?


Uw hypotheekadviseur begeeft zich op glad ijs met deze opzet. Beleggen met geleend geld is altijd al behoorlijk risicovol. Het geadviseerde product maakt naar mijn mening de risicos alleen nog maar groter. Uw geld wordt namelijk gebruikt om te investeren in levensverzekeringen van Amerikanen die daar vanaf willen om nu nog van het geld te kunnen genieten.


Het opkopen van deze levensverzekeringen kan wellicht aardige rendementen opleveren, maar dit is zeker niet te garanderen. Zit het tegen, dan kan deze beleggingsvorm een zeperd opleveren. Bovendien kent dit product flinke instapkosten en erg hoge kosten als u er tussentijds wilt uitstappen. Mijn advies: niet doen en een hypotheekadviseur zoeken die wat beter kijkt naar de risicos.

Bron: Overgeld.nl 23 april 2007