Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Geld lenen van familie voor verbouwing keuken
verbouwing We willen onze keuken verbouwen. In plaats van onze hypotheek te verhogen, of een tweede hypotheek te nemen, willen we geld lenen van onze familie. Hoe pakken we dit goed aan? En is de rente aftrekbaar?


Gezien de lage rentestand van tegenwoordig kiezen nogal wat mensen voor een lening binnen de familie (bijvoorbeeld van de ouders). Zoon of dochter betaalt dan rente aan de ouders. Deze rente is aftrekbaar wanneer de lening is afgesloten voor de aankoop of het onderhoud van een eigen huis. De rente is dan net zo aftrekbaar als wanneer u het geld van een bank geleend zou hebben. Om te bepalen wat een redelijke rente is, kunt u kijken wat banken onder vergelijkbare omstandigheden vragen en daarbij aansluiten. Wanneer een bank u de 20.000 euro tegen een tien jaar vaste rente van 4,8% wil lenen dan mag u deze rente ook aan uw ouders betalen. Wanneer u zou kiezen voor een lening van familie is het aan te raden de voorwaarden van de lening schriftelijk vast te leggen(wanneer wordt de rente betaald, wanneer moet de schuld weer worden afgelost, hoe hoog is de rente, kunnen de ouders wanneer ze het geld plotseling nodig hebben het weer terugvragen enz. enz.). U kunt de voorwaarden gewoon opschrijven samen met uw ouders ondertekenen. Om aftrekbaar te zijn is het dus niet noodzakelijk dat u hiervoor naar een notaris gaat.
Bron: Overgeld.nl 8 juni 2007