Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Hoe zit het met de aftrekbaarheid van de hypotheekkosten
hypotheekkosten De overwaarde op een verkocht huis bedraagt 170.000. Voor de aankoop van een nieuw huis is een overbruggingshypotheek afgesloten van 250.000. Bij de verkoop wordt alles notarieel zo geregeld, dat er een restant hypotheek overblijft van 120.000. Wordt de overbruggingshypotheek bij de bestaande hypotheekregeling betrokken, zodat de toekomstige rente-aftrek over 120.000 in gevaar komt?


Met een overwaarde van 170.000 mag u een hypotheek afsluiten van 120.000. U heeft een hypotheek van 120.000, dus alle kosten en rente mag u aftrekken.

Bron: Overgeld.nl 12 maart 2007