Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Hoogste belastingvoordeel hypotheekaftrek
belastingvoordeel AMSTERDAM - In 2004 brachten bijna 670 duizend personen de betaalde hypotheekrente en kosten geheel of gedeeltelijk in mindering op het belastbaar inkomen in de hoogste belastingschijf.


Hierdoor hadden ze meer fiscaal voordeel dan de andere huiseigenaren. Gemiddeld brachten zij 11 600 euro in mindering. Ruim 400 duizend personen konden het volledige rentebedrag tegen het hoogste belastingtarief (52 procent) aftrekken. In totaal maakten 3,1 miljoen personen in 2004 gebruik van de hypotheekrenteaftrek.

Bron: Telegraaf 29 januari 2007