Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Huizenbezitters moeite met belastingaangifte
belastingaangifte RIJSWIJK - Veel huizenbezitters hebben grote problemen bij het invullen van hun belastingaangifte, signaleren belastingdeskundigen in De Telegraaf. Dat heeft te maken met de bijleenregeling waardoor de hypotheek-rente niet helemaal aftrekbaar is.


Wie gescheiden is of eerder een woning heeft verkocht, moet zoveel invullen dat er niet meer uit te komen is, zeggen de experts. De fiscus let dit jaar extra op de bijleenregeling. Wie zijn huis verkoopt moet de overwaarde in een nieuwe woning steken, anders is de hypotheekrente niet aftrekbaar.

Bron: Algemeen Dagblad 11 maart 2007