Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Hypotheek verstrekken aan dochter
verstrekken Ik wil mijn dochter geld lenen en dit als hypotheek met haar regelen voor de aankoop van een huis. Zij kan dan de rente die ze mij betaalt aftrekken en verkleint daarmee de overwaarde van het huis bij eventuele verkoop. Moet ik dit met een notaris regelen of kunnen zij en ik dit schriftelijk overeenkomen?


De lening aan uw dochter kunt u onderhands regelen. Wel een leenovereenkomst maken en bij de overboeking vermelden dat het gaat om een lening voor de aankoop van de woning. Uw dochter moet ook daadwerkelijk de rente aan u betalen. Uiteraard staat het u vrij om de rente dan weer aan haar te schenken.

Bron: Overgeld.nl 26 maart 2007