Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Hypotheekrenteaftrek geruild tegen aow
Hypotheekrenteaftrek Het coalitieakkoord tussen CDA, PvdA en ChristenUnie is vrijwel klaar. Gisteren hebben de onderhandelaars de laatste knopen doorgehakt. Het akkoord zal maandag na instemming van de betrokken fracties bekend worden gemaakt, zo liet informateur Wijffels gisteren weten.


Het was een week van moeizame onderhandelingen die vooral gingen over de belangrijkste themas die Wouter Bos (PvdA) had ingebracht. Het resultaat is een soort uitruil geworden. Zo blijft de hypotheekrenteaftrek volgens wens van het CDA intact, maar krijgen PvdA en ChristenUnie grotendeels hun zin met de afspraak dat mensen die voor hun 65ste jaar met de vut gaan, moeten meebetalen aan de AOW. Ook de huren worden niet vrijgegeven.


De kinderopvang wordt, anders dan de PvdA wilde, niet gratis. Wel komt er 750 miljoen extra om de opvang goedkoper en beter te maken. Er komen forse investeringen in onderwijs, milieu en achterstandswijken. Om dit te kunnen betalen wordt er onder meer bezuinigd op het ambtenarenapparaat. Ook lag al vast dat er een generaal pardon komt voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De PvdA heeft het verzet tegen het dure JSF-gevechtsvliegtuig voorlopig gestaakt. Wel worden volgend jaar de voor- en nadelen van het project gevalueerd. Een onderzoek naar de redenen om de oorlog tegen Irak te beginnen, een diep gekoesterde PvdA-wens, stuit op heftige emoties bij het CDA.


Bron: Trouw 2 februari 2007