Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .In buitenland toch hypotheekrente aftrekken
hypotheekrente Ik ben als expat in het buitenland werkzaam en woonachtig. Mijn huis in Nederland staat leeg en is niet bewoond. Iedere maand betaal ik de (bruto) rente, zonder van de aftrekregeling gebruik te kunnen maken. Ik ben reeds een jaar weg uit Nederland en verwacht nog zeker drie jaar weg te blijven. Heeft het zin om hiermee door te blijven gaan? Of is het raadzaam de hypotheek om te zetten en af te lossen?


Voor expats bestaan regelingen om toch in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek, ondanks het feit dat ze niet in hun woning in Nederland wonen. U moet wel belastingplichtig zijn voor de inkomstenbelasting in Nederland. Om voor aftrek in aanmerking te komen, hanteert de Belastingdienst het uitgangspunt dat de woning als hoofdverblijf dient en niet aan derden ter beschikking staat. Het feit dat u tijdelijk (een of enkele jaren) in het buitenland woont, doet in beginsel niet af aan de eis van het hoofdverblijf: als expat beschouwt u uw verblijf in het buitenland als tijdelijk en keert u na enige tijd weer terug. De woning wordt niet verhuurd en staat dus alleen aan uzelf ter beschikking. Ik raad u aan om contact op te nemen met de Belastingdienst. Het telefoonnummer is 0800-0543.
Bron: Overgeld.nl 6 juni 2007