Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Ing verhoogt hypotheekrente
hypotheekrente ING verhoogt vanaf woensdag de tarieven voor hypotheken, laat de bank weten. De verhoging is het gevolg van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. De hypotheektarieven voor de rentevaste periode van 1 jaar worden verhoogd met 0,3%. De rente voor de rentevaste periode 2 tot en met 4 jaar wordt verhoogd met 0,2%.


De hypotheektarieven voor de rentevaste periode 5 tot en met 10 jaar worden verhoogd met 0,1%, terwijl de tarieven voor de rentevaste periode 12 tot en met 20 jaar ongewijzigd blijven. De rente voor een hypotheek met NHG garantie voor 5 jaar komt hiermee op 4,8%. Voor 10 jaar wordt het rentetarief nu 4,9%.

Bron: Betten Beursmedia News 20 december 2006