Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Inkomstenbelasting over zorgtoeslag
Inkomstenbelasting Ik heb vorig jaar zorgtoeslag gekregen en dit jaar krijg ik de toeslag weer. Moet ik daar inkomstenbelasting over betalen?


Antwoord: Deze vraag wordt heel veel gesteld, het is ook de eerste keer dat deze toeslag aan de orde komt bij de belastingaangifte. De ontvangen zorgtoeslag hoeft niet bij het inkomen te worden geteld. Wel wordt, als iemand een aftrek voor buitengewone uitgaven heeft, de zorgtoeslag daarop in mindering gebracht.


Het inkomen is overigens wel belangrijk voor de toeslag. Mensen die meer verdiend hebben dan ze eerder dachten, moeten de zorgtoeslag geheel of gedeeltelijk terugbetalen. Vooral studenten die na hun studie snel een goede baan gevonden hebben, kunnen daarmee te maken krijgen.


Rabo-tarief

Waarom staan de hypotheekrentetarieven van de Rabobank niet in uw wekelijkse financile staatjes op de vrijdagpagina van de rubriek Mijn Geld? Dat is toch zeker wel een grootbank?


Antwoord: Ik was zelf verbaasd over uw vraag, maar inderdaad, de Rabobank is vorig jaar gestopt met het aanleveren van landelijke tarieven, omdat deze niet overeenstemmen met de tarieven die door de lokale Rabobanken worden verstrekt. Zoals bekend hebben die een zekere zelfstandigheid.


Het landelijke tarief lag in de regel hoger dan de lokale tarieven, waardoor Rabobank feitelijk met irrele tarieven in ondermeer onze staatjes terechtkwam.


Zodra er met Rabobank een oplossing voor dit probleem is gevonden, zullen we ze weer in onze overzichten opnemen!

Bron: Algemeen Dagblad 23 januari 2007