Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Is de rente van nog niet besteed hypotheekgeld aftrekbaar
hypotheekgeld Wij hebben de nodige verbouwplannen en volgens de begroting gaan deze ongeveer 50.000 kosten. Door de overwaarde in ons huis is een extra hypotheek geen probleem. Nu we de lening rond hebben vragen wij ons af hoe het fiscaal werkt als we eerst 50.000 gaan lenen en dat geld pas in de komende tijd gaan uitgeven aan ons huis.


De fiscus heeft hiervoor duidelijke regels. Aan de hand van uw vraag zal ik die uitleggen. In uw situatie zult u eerst de hypotheeksom lenen, maar op dat moment maakt u nog niet de kosten voor de verbouwing.


Voor alle kosten die u maakt binnen zes maanden na het opnemen van de lening mag u de rente vanaf de eerste dag aftrekken van de belasting. Stel nu dat u van de geplande 50.000 aan verbouwingskosten na zes maanden pas 35.000 heeft uitgegeven omdat de nieuwe keuken op zich laat wachten.


Over het bedrag van 35.000 heeft u dan vanaf de start al recht op renteaftrek. De resterende 15.000 voor de keuken geeft nog geen recht op renteaftrek. Wordt acht maanden na de start de keuken geleverd en betaald, dan gaat voor die laatste 15.000 ook de renteaftrek gelden. Daarover heeft u de eerste acht maanden dus geen renteaftrek gehad. Zou u na 24 maanden nog steeds geld over hebben van de hypotheek, dan kunt u daarover geen renteaftrek meer claimen, ook als u het alsnog zou uitgeven aan uw huis.

Bron: Overgeld.nl 4 februari 2007