Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Is elke geldlening voor aankoop huis aftrekbaar
geldlening Ik heb mijn dochter geld geleend om haar een huis te kunnen laten kopen. Ik wil dat dit als hypotheek wordt gezien zodat zij de rente die ze mij betaalt als aftrekpost kan gebruiken. Is een schriftelijke overeenkomst voldoende of moet hier een notaris ingeschakeld worden?


Wanneer uw dochter geld leent voor de aankoop van haar huis (of dat nu van u is, van de bank of via een persoonlijke lening (niet verstandig maar het mag wel), dan is de rente die zij over deze lening betaalt aftrekbaar. Zij hoeft daar niet voor naar een notaris.


Ik begrijp dat het voelt alsof u uw dochter een hypotheek gegeven heeft, maar dat is niet zo. U heeft haar geld geleend voor de aankoop van een woning. Bij een hypotheek gaat het erom dat wanneer de lener niet terugbetaald, degene die het geld uitgeleend heeft het huis kan verkopen zonder tussenkomst van de rechter. Dat heet het recht van parate executie.


U heeft uw dochter geld geleend voor de aankoop van haar woning, zonder daarbij het recht van parate executie bedongen te hebben (dat zou namelijk inderdaad bij een notaris vastgelegd moeten worden). De rente op zo'n lening is bij uw dochter aftrekbaar.

Bron: Overgeld.nl 30 maart 2007