Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Is iedere nieuwe hypotheek 30 jaar fiscaal aftrekbaar 2
aftrekbaar In 1999 hebben wij een aflossingsvrije hypotheek voor 15 jaar afgesloten, tegen een vast rentepercentage. Mijn vraag is of deze hypotheek tegen nieuw rentetarief en zonder notariskosten verlengd kan worden met 15 jaar of eventueel langer. Houden wij de wij fiscale renteaftrek voor de komende 15 jaar? Geldt de limiet van 30 jaar renteaftrek voor iedere nieuwe hypotheek?
Verreweg de meeste hypotheken worden afgesloten voor een periode van 30 jaar. Daarbij wordt de rente voor korte of langere tijd vastgezet, in uw geval 15 jaar. Na ommekomst van deze 15 jaar zal uw bank u een nieuw rentevoorstel doen. Indien de huidige rente lager is dan de rente die u nu betaalt, kan het de moeite zijn een nieuw rentecontract te sluiten. Indien u dit bij uw eigen bank doet, hoeft u niet opnieuw naar de notaris. Wel kan er sprake zijn van boete, taxatie en/of afsluitkosten. Omdat u uw hypotheek heeft gesloten vr 2001, heeft u met ingang van 1 januari 2001 recht op renteaftrek gedurende 30 jaar, dus tot 01-01-2031. Het rentecontract heeft hierop geen invloed.
Bron: Overgeld.nl 6 juni 2007