Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Is iedere nieuwe hypotheek 30 jaar fiscaal aftrekbaar
aftrekbaar Is iedere nieuwe hypotheek opnieuw (slechts) 30 jaar fiscaal aftrekbaar of gaat het om 30 jaar 'totaal-recht' per persoon? Ik heb in 1999 een eerste hypotheek genomen. Deze is in 2006 afgelost na verhuizing. In 2006 heb ik bij een andere bank een nieuwe hypotheek genomen. Heb ik nu nog 29 jaar over of nog 24 jaar (sinds 2001)? En bij verhuizing ik dan beter alles weer aflossen, dus niets (gedeeltelijk) oversluiten, maar een geheel nieuwe hypotheek nemen om weer 30 jaar te behouden?


Iedereen heeft, geteld vanaf 1 januari 2001, recht op 30 jaar renteaftrek. Als men bijvoorbeeld een paar jaar in een huurhuis woont, dan tellen deze jaren niet mee in de 30 jaar. Voorwaarde voor het stopzetten is dat de gehele hypotheek moet zijn afgeslost (tot de laatste cent). Op het moment dat weer een nieuwe hypotheek wordt afgesloten gaat de periode weer verder. U heeft tot 2031 recht op aftrek. Hierbij ga ik er vanuit dat u direct na aflossing van de hypotheek in 2006 weer een nieuwe heeft gesloten. Is dat niet het geval, dan mag u die tussenliggende periode hierbij op tellen.
Bron: Overgeld.nl 1 juni 2007