Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Is overwaarde bij verkoop belastingvrij
belastingvrij Ben 62, heb geen pensioen en werk nog steeds. Ik wil mijn huis verkopen. Er is een kleine overwaarde. Moet ik dan belasting over de overwaarde betalen?


Ik zal meteen maar met het goede bericht beginnen; al had u een dijk van een overwaarde, u hoeft daar nooit belasting over te betalen.


De overwaarde beperkt alleen het bedrag dat u mag lenen (met aftrekbare rente) voor uw volgende huis. Het enige wat nog zou kunnen is dat u in box 3 belast wordt (wanneer uw spaargeld na de verkoop van het huis op 1 januari en/of 31 december boven het heffingsvrije bedrag uitkomt) maar de overwaarde zelf wordt dus niet met een progressief tarief belast.

Bron: Overgeld.nl 29 maart 2007