Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Is rente over afsluitprovisie aftrekbaar
afsluitprovisie Ik loop tegen het volgende probleem met de aangifte 2006.


In 2006 hebben wij een huis verkocht en een huis gekocht, de betaalde afsluitprovisie is in de aangifte onder eigen woning aftrekbaar ( tot 3.630 euro ) en ook de rente over afsluitprovisie is volgens het programma aftrekbaar.


In het gedeelte over de bijleenregeling, staat dat afsluitprovisie niet tot de aankoopkosten hoort, het gevolg hiervan is dat de rente over de afsluitprov. niet aftrekbaar is!


Dit is een tegenstrijdigheid (ik hoop fout) in het programma.


De belastingtelefoon zei dat het dan inderdaad niet aftrekbaar is , Ik hoop dat u een oplossing weet , het gaat over een groot bedrag.


Ik ben bang dat u het goed gezien heeft. Afsluitprovisie is aftrekbaar, maar wanneer u geld leent om de afsluitprovisie te betalen, dan is de rente die u over deze lening betaalt niet aftrekbaar. Alleen voor starters geldt de oude regeling nog; afsluitprovisie aftrekbaar en ook de rente over meegefinancierde afsluitprovisie is aftrekbaar. Omdat u schrijft dat u al een huis verkocht heeft bent u geen starter.

Bron: Overgeld.nl 30 maart 2007