Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Is zelf klussen fiscaal aftrekbaar
aftrekbaar Ik heb mijn hypotheek verhoogd om mijn huis te verbouwen. Om arbeidsloon uit te sparen doe ik het meeste zelf, ik heb daarvoor vakantiedagen gebruikt, onbetaald verlof en vrije tijd. Zijn de door mij genvesteerde uren (naast de materiaalkosten) kosten die ik mag opvoeren voor de verhoging van mijn hypotheek? En zo ja, welk uurtarief zou ik mezelf mogen toeschrijven?


Nee helaas, u mag alleen de rente opvoeren van een lening voor uw eigen huis wanneer de kosten ook werkelijk op u drukken. Materiaal moet u ook echt betalen. Hier mag u dus voor lenen. De rente die u dan betaalt is aftrekbaar. Voor arbeidsloon dat u uitspaart doordat u het werk zelf doet mag u niet lenen, (het mag natuurlijk wel, maar de rente is voor dat gedeelte niet aftrekbaar).

Bron: Overgeld.nl 30 maart 2007