Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Kan ik een huis in spanje financieren uit de overwaarde van mijn nederlandse huis
financieren Ik heb in Spanje een huis gekocht. Daar heb ik 110.000 hypotheek voor nodig. In Nederland loopt mijn aflossingsvrije hypotheek van 77.000 euro. Met de overwaarde van mijn huis in Nederland wil ik het huis in Spanje financieren. Kan ik bij mijn Nederlandse bank blijven, of is het beter met een Spaanse bank verder te gaan? Blijft dan de hypotheek aftrek? Ik blijf belastingplichtig in Nederland vanwege mijn overheidspensioen. Ik ben 72 jaar.


U kunt uw bank vragen een hypotheekvoorstel te doen, met als zekerheid uw eigen woning in Nederland. Dit kan voordelig zijn, omdat banken in het buitenland vaak verlangen dat de hypotheek voor een bepaalde leeftijd wordt afgelost. In Nederland kennen banken geen maximumleeftijd. Nadeel is dat wanneer u uw huis in Nederland verkoopt, u alles moet aflossen. Indien u in Nederland belastingplichtig bent, is de rente van de hypotheek gebruikt voor de aankoop of onderhoud van de eerste eigen woning aftrekbaar. Dit mag ook een huis in het buitenland zijn en dit mag ook een hypotheek bij een buitenlandse bank zijn.
Bron: Overgeld.nl 6 juni 2007