Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Korting hypotheekrente voor energiebewuste huizenkoper
hypotheekrente UTRECHT - Kopers van een energiezuinig huis krijgen bij de Rabobank korting als zij kiezen voor een klimaathypotheek. Ook voor een energiebesparende verbouwing kunnen huizenbezitters korting krijgen op hun hypotheekrente. Fortis overweegt ook een dergelijke hypotheek in Nederland aan te bieden.

Op het hypotheekdeel bestemd voor duurzame investeringen in het huis krijgen klanten van de klimaathypotheek van Rabobank 1 procentpunt korting op de rente. De hypotheek komt in april beschikbaar. Het gaat ten koste van de marge van de bank. Maar we hopen dat zoveel mensen hiervoor belangstelling hebben dat we meer hypotheken verkopen, aldus een woordvoerder. Fortis biedt in Belgi al een soortgelijke hypotheek aan, het Energiekrediet. De Belgisch-Nederlandse bank kijkt naar een mogelijke introductie hiervan in Nederland. In Belgi krijgen klanten bij het Energiekrediet 0,8 procentpunt korting op dat deel van de hypotheek dat zij investeren in energiebesparing. Met de milieuvriendelijke producten spelen beide bedrijven in op de groeiende aandacht voor het klimaat. Onder meer de energiebedrijven Oxxio en Eneco stimuleren het gebruik van spaarlampen onder hun klanten. Ook Nuon werkt samen met Philips aan een dergelijk initiatief.
Bron: Volkskrant 2 maart 2007