Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Maakt het voor aftrekbaarheid hypotheek uit wat met afkoopwaarde kew gebeurt
aftrekbaarheid Maakt het voor de aftrekbaarheid van de hypotheekrente verschil wanneer bij een oversluiting de afkoopwaarde van een KEW in mindering wordt gebracht op de af te lossen hypotheeksom, of na aflossing van de hypotheek rechtstreeks aan de klant wordt uitgekeerd?


De aftrekbaarheid wordt enkel beperkt wanneer u gebruik maakt van de vrijstelling KEW en dus niet of u een polis beindigd. Aan wie wordt uitbetaald maakt niet uit. Een KEW hoeft niet te worden verpand, maar kan wel.

Bron: Overgeld.nl 3 juni 2007