Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Mag ik als particulier zelf een hypotheek verstrekken aan mijn partner
particulier Mijn partner en ik gaan samen een huis bouwen. Mijn partner heeft daarvoor een hypotheek nodig. Aangezien ik over wat geld beschik, willen we de hypotheek onderling regelen. Mag mijn partner bij mij een hypotheek nemen en vervolgens de rentebetalingen als aftrekpost in zijn belastingaangifte opvoeren? Wij zijn niet getrouwd en hebben ons ook niet als partners bij de burgerlijke stand in laten schrijven. We doen wel gezamenlijk aangifte voor de inkomstenbelasting.
Nee, uw opzet is niet toegestaan. Hypotheken kunnen in Nederland door banken of verzekeraars vertrekt worden, maar ook door particulieren. U mag geld van bijvoorbeeld uw buren of ouders lenen en vervolgens de rente aftrekken in box 1. De fiscus heeft echter een uitzondering gemaakt voor partners. Die mogen wel van elkaar lenen, maar de rente niet aftrekken.
Bron: Overgeld.nl 6 juni 2007