Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Minder hypotheekrenteaftrek door verkoop huis bij samenwonen
hypotheekrenteaftrek Mijn partner en ik hebben beiden een eigen huis. Mijn huis zal worden verkocht en ik schat dat ik daar een overwaarde van 50.000 euro aan overhoud. Ik wil een gedeelte investeringen in de woning van mijn vriend. Maar wij hadden gedacht zijn woning op beider namen te zetten, in verband met wederzijdse kinderen en in geval van overlijden.


Nu vernam ik van de belasting dat dan mijn overwaarde geheel genvesteerd moet worden in de woning, omdat anders over die 50.000 geen hypotheekaftrek geldt. Hoe zit dit precies? En is er een manier om dit te omzeilen?


Wat u schrijft klopt. Bovendien kost het ook nog eens 6% overdrachtsbelasting als u de helft van het pand van uw vriend koopt. Dit lijkt mij al met al niet een goede oplossing.


Mijn advies is daarom: maak een samenlevingcontract waarin u met uw vriend de verdere waardestijging van het pand verdeelt. Uw vriend moet een testament maken waarin u het levenslange recht krijgt om in het huis te blijven wonen. Kost per saldo een stuk minder, geen problemen met de overwaarde en u houdt het geld beschikbaar. Snel een afspraak maken met de notaris dus.

Bron: Overgeld.nl 7 mei 2007