Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Onder oud regime afgesloten hypotheek na looptijd van 30 jaar nog 24 jaar aftrekbaar
afgesloten In 1977 heb ik een hypotheek met als dekking een levensverzekering afgesloten, deze komt vrij in april 2007. Na 30 jaar dus. Wij willen deze door laten lopen als aflossingsvrije hypotheek. Volgens mij kan ik dan nog 24 jaar gebruik blijven maken van de renteaftrek omdat de hypotheek onder het oude belastingregime is afgesloten. Met als ingangsdatum voor de nieuwe regeling 2001. Dus nog 24 jaar. Klopt dit? De belasting telefoon gaf mij na enige minuten beraad het antwoord van niet! Maar kon dit na enige twijfel niet aantonen en mij ook niet vertellen waar dit beschreven staat.


In principe heeft u volkomen gelijk en recht op hypotheekrente aftrek tot 1-1-2031. De polis keert dus uit en u kunt met dat geld doen wat u wilt. U moet het wel opgeven in box 3 van de belasting.


De enige uitzondering hierop is als uw levensverzekering is omgezet naar een kapitaalverzekering eigen woning (KEW). Daarvoor moet dan in 2001 of 2002 zowel:


De polis zijn aangepast, in die zin dat er op de polis nu staat dat u verplicht bent af te lossen en
U heeft de polis in de aangifte van 2001 of 2002 als KEW opgegeven bij de fiscus.

Dat omzetten zou erg onverstandig zijn geweest, dus ik denk en hoop dat dit niet het geval is.


Schandalig dat de Belastingtelefoon u dit niet heeft verteld.

Bron: Overgeld.nl 8 maart 2007