Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Oversluiten hypotheek minder populair
Oversluiten Steeds minder huiseigenaren sluiten hun hypotheek over. Dat blijkt uit het Woonbericht, een terugkerend onderzoek van de Postbank naar de stand van zaken op de woningen- en hypotheekmarkt.


Nog maar 14% van de huizenbezitters speelt met de gedachte zijn hypotheek in te ruilen voor een nieuwe. Begin 2006 overwoog nog 1 op de 5 huizenbezitters de hypotheek over te sluiten. Als er toch wordt overgesloten, zetten huizenbezitters de rente voor tenminste 10 jaar vast. De verklaring hiervoor ligt in het feit dat de rente is gestegen en huizenbezitters niet verwachten dat de tarieven op korte termijn weer zullen dalen.


De afkoeling van de oversluitmarkt is slecht nieuws voor de tussenpersonen en de banken, die de afgelopen jaren goed verdiend hebben aan het oversluiten van bestaande hypotheken. De concurrentie tussen de hypotheekverstrekkers is groot. Door allerlei nevenactiviteiten, zoals het aanbieden van makelaarsdiensten, proberen de banken klanten te winnen.

Bron: Overgeld.nl 19 januari 2007