Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Oversluiten van hypotheken droogt op
Oversluiten AMSTERDAM - Steeds minder huiseigenaren sluiten hun hypotheek over en als ze dat al doen, dan zetten zij de rente op hun nieuwe lening 10 jaar of langer vast.

Dat blijkt uit het Woonbericht, een terugkerend onderzoek van de Postbank naar de stand van zaken op de woningen- en hypotheekmarkt. Nog maar 14 procent van de huizenbezitters overweegt zijn hypotheek in te ruilen voor een nieuwe. Begin 2006 speelde nog 1 op de 5 huizenbezitters met die gedachte, zegt een woordvoerder van de Postbank. De verklaring ligt voor de hand: de rente is in de tussentijd gestegen en consumenten verwachten niet dat de rente op korte termijn zal gaan dalen.De afkoeling van de oversluitmarkt is slecht nieuws voor de tussenpersonen en de banken die de afgelopen jaren goed verdiend hebben aan het oversluiten van bestaande hypotheken. Grote marktpartijen, zoals de Postbank en de Rabobank waar de meeste mensen hun hypoheek hebben lopen zijn zich de afgelopen maanden meer en meer gaan richten op mensen die een huis kopen. De Postbank heeft een eigen makelaarsservice en de Rabobank werkt samen met diverse makelaars, die klanten moeten aanbrengen. Op deze manier proberen de banken hun afzet van hypotheken op peil te houden.Ondanks de stijgende rente verwachten de meeste deelnemers aan het Postbank-onderzoek dat ook de huizenprijzen het komende jaar verder zullen stijgen. De Nederlandse Vereniging van Makelaars maakte vorige week bekend dat zij rekent op een stijging van de prijzen in 2007 met gemiddeld 5 procent. De betaalbaarheid van koopwoningen, vooral voor starters, staat daardoor sterk onder druk, zegt de Postbank.
Bron: Volkskrant 16 januari 2007