Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Postbank verhoogt de hypotheekrente
hypotheekrente Als gevolg van ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt verhoogt de Postbank met ingang van vrijdag 18 mei de hypotheekrente. Dat heeft het ING-onderdeel woensdag bekendgemaakt in een persbericht.


Het tarief voor de 1- t/m 5-jaars hypotheken en de 15- en 20-jaars hypotheken wordt verhoogd met 0,1%. Met ingang van 18 mei is de rente voor een hypotheek met een rentevaste periode van 5 jaar 5,4%.


Op 3 mei verlaagde de Postbank nog de hypotheekrente voor alle rentevaste perioden met 0,1%.

Bron: De Pers 16 mei 2007