Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Rente op hypotheken loopt op
hypotheken AMSTERDAM - Vrijwel alle Nederlandse banken hebben deze week de rente op nieuwe hypotheken verhoogd. Aegon, ING, ABN Amro en Postbank maakten bekend 0,1 tot 0,2 procent meer rente te gaan vragen op hypotheken met een vast tarief.

Daarmee berekenen de banken de hogere rente die zij zelf moeten betalen op de kapitaalmarkt door aan hun klanten. Het tarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar staat nu op 5,1 procent.De lange rente, dat wil zeggen de rente op Nederlandse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar, loopt snel op. Die rente staat nu rond de 4,4 procent; het hoogste niveau in bijna drie jaar.De lange rente is de afgelopen drie maanden een half procent gestegen. Die stijging wordt mede veroorzaakt door de aanhoudend sterke groei in de eurozone. Bovendien heeft de Europese Centrale Bank het officile rentetarief de afgelopen anderhalve jaar zeven keer verhoogd om de inflatie te temmen.
Bron: Volkskrant 25 mei 2007