Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Rutte haalt uit naar cda om hypotheekrente
hypotheekrente ARNHEM - VVD-voorman Mark Rutte is zaterdag uitgevaren tegen het CDA dat in de formatiebesprekingen met PvdA en ChristenUnie zou morrelen aan de hypotheekrenteaftrek.


Als het CDA, nu nog regeringspartner van de liberalen, de hypotheekrenteaftrek voor de verkiezingen een breekpunt noemt, kan het na de verkiezingen geen bespreekpunt zijn. Als dat wel zo is, weten alle kiezers wat een verkiezingsbelofte van het CDA waard is, stelde Rutte op een partijbijeenkomst op het sportcentrum Papendal bij Arnhem.


Ook het mogelijk tornen aan de AOW (via een lagere AOW-premie naar een geleidelijke verhoging van de belastingen) noemde hij draconisch. Het verlagen van de AOW-premie is nog erger dan de bejaardenbelasting van Wouter Bos.


Rutte gaf op Papendal de aftrap voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 7 maart en liep vooruit op de nieuwe rol van de VVD. Rutte wil van de VVD d oppositiepartij van Nederland maken. Maar wat er ook in het nieuwe regeerakkoord komt te staan, wij zijn niet van de school: Stem tegen, stem VVD. Een goed plan dat degelijk is gefinancierd, zullen de liberalen steunen. Onnodige kritiek laten we graag over aan andere oppositiepartijen, aldus de voorman.


De VVD zal elk kabinetsvoorstel langs de liberale meetlat leggen. Basisbegrippen daarbij zijn vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.


Dat betekent niet morrelen aan de vrijheid bij abortus, de gelijke behandeling van homoseksuelen of het recht op euthanasie. Op deze punten zijn CDA en ChristenUnie bij uitstek conservatief, dus is de VVD waakzaam, aldus Rutte.


Vertrouwen vertaalt zich volgens hem in het niet opvoeren van de regeldruk voor ondernemers, verantwoordelijkheid in een degelijk begrotingsbeleid. Daarbij richtte hij zich tot de PvdA en indirect Wouter Bos, genoemd als de nieuwe minister van Financin. Maar we kennen de financile tradities van de PvdA, dus is de VVD waakzaam.


Verder is bezuinigen op veiligheid, in Nederland en op de troepen in Uruzgan, uit den boze voor de VVD.


Volgens Rutte zijn de Statenverkiezingen, waar het voor de partij draait om 'wegen, woningen en werk', mede van belang omdat ze de samenstelling van de Eerste Kamer bepalen. Met een sterke VVD in de Senaat dwingen we het kabinet hoog te scoren op onze liberale meetlat.


De liberalen zijn nu in de Senaat, na het CDA (met 23 zetels) en de PvdA (met 19 zetels), de derde partij met vijftien zetels. De SP, sinds de Kamerverkiezingen van november daar groter dan de VVD, heeft er vier.

Bron: Telegraaf 27 januari 2007