Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Vvd verwijt cda kiezersbedrog
kiezersbedrog ARNHEM - VVD-leider Rutte beschuldigt het CDA van kiezersbedrog als de partij in de formatiebesprekingen akkoord gaat met beperking van de hypotheekrenteaftrek.


Volgens de liberale leider kan zijn CDA-collega Balkenende de hypotheekrenteaftrek voor de verkiezingen geen breekpunt noemen en er na de verkiezingen een bespreekpunt van maken. Als dat wel zo is, weten alle kiezers wat een verkiezingsbelofte van het CDA waard is, zo stelde Rutte zaterdag tijdens een partijbijeenkomst in sportcentrum Papendal bij Arnhem. Het woord kiezersbedrog nam hij daarbij niet in de mond. Dat deed hij zondag voor de televisie wel.


Verder hekelde Rutte zaterdag de mogelijke manier waarop de toekomstige coalitiepartners, CDA, PvdA en ChristenUnie, de AOW in de toekomst willen gaan betalen. Naar verluidt zou de AOW-premie in de komende jaren omlaag gaan en de inkomstenbelasting omhoog. De VVD-leider vindt dat een slechte oplossing: Het verlagen van de AOW-premie is nog erger dan de bejaardenbelasting van Bos.


Daarmee doelt Rutte op het PvdA-plan om rijke AOWers in de toekomst mee te laten betalen voor de oudedagsvoorziening. Mensen van 65 jaar en ouder betalen nu geen AOW-premie.


Demissionair minister Zalm van Financin adviseerde op de VVD-bijeenkomst het nieuwe kabinet om de naar hem genoemde begrotingsregels te handhaven. Noem ze de Bosnorm desnoods, daar zult u mij niet over horen klagen. Maar ga niet morrelen aan de inhoud van regels, dat is spelen met vuur, aldus de liberale bewindsman. De Zalmnorm, die stamt uit 1994, komt erop neer dat begrotingsmeevallers gebruikt worden voor een groter overschot. Daardoor ontstaat een financile buffer voor tijden dat het financieel tegenzit.


Zalm denkt dat de onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie onvoldoende rekening houden met tijden van economische tegenwind: Nu schijnt de economische zon. De onderhandelende partijen zijn niet bezig met het repareren van het dak, maar liggen in het gras, en praten niet over het maken van economische groei, maar over het verdelen ervan.


Zalm sprak de hoop uit dat de partijen in de formatie niet vervallen in ouderwets geld over de balk smijten.


Rutte, die zaterdag de aftrap gaf voor de campagne voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 7 maart, wil van de VVD d oppositiepartij van Nederland maken. Met een verwijzing naar de SP stelde hij dat de VVD niet van de school: Stem tegen, stem VVD is. Een goed plan dat degelijk is gefinancierd zullen de liberalen steunen, onnodige kritiek laten we graag over aan andere oppositiepartijen.


De VVD zal elk kabinetsvoorstel langs de liberale meetlat leggen. De beoordelingscriteria daarbij zijn vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. De VVD wil daarom niet morrelen aan de abortuswetgeving, de gelijke behandeling van homoseksuelen of het recht op euthanasie. Op deze punten zijn CDA en ChristenUnie bij uitstek conservatief, dus is de VVD waakzaam, aldus Rutte.

Bron: Reformatorisch Dagblad 29 januari 2007