Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Waarom kent de spaarhypotheek een renteopslag
spaarhypotheek Waarom zit er vaak een opslag op de rente bij een spaarhypotheek? Waarom vinden geldverstrekkers het normaal dat zij voor het sluiten van deze produkten extra beloond moeten worden? En wordt de ingelegde spaarpremie - los van het rsicodeel - helemaal in de polis wordt gestort of wordt hierop ook een percentage aan kosten ingehouden?


Bij een spaarhypotheek krijgt u binnen de polis dezelfde rente als die u betaalt op de hypotheek. Hoe meer er in de polis zit aan spaargeld, hoe kleiner het verschil met de hypotheeksom. Alleen over dit verschil maakt de bank de rentewinst. Vandaar dat de meeste aanbieders een extra opslag rekenen om voldoende marge te maken op dit product.


In de regel zal op uw premie naast de overlijdensrisicopremie en de premie voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid nog wel iets ingehouden worden. Dat verschilt echter per aanbieder.

Bron: Overgeld.nl 29 januari 2007