Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Wanneer komt nieuwe woning in box 3
Wanneer Ik heb 'n ander huis gekocht en mijn oude huis staat te koop. Ik wil niet eerder verhuizen als dat mijn huis is verkocht. Ik heb in principe 'n overwaarde van 270.000,- euro op mijn oude huis en 'n nieuwe hypotheek van 150.000,- euro voor mijn nieuwe huis. Ik weet dat ik 2 jaar de rente mag aftrekken. Maar dan, als ik het huis na 2 jaar nog niet kwijt ben, gaat dan het nieuwe huis in box 3?


Uit uw vraag neem ik aan dat u geen hypotheek op de oude woning heeft. U mag de oude woning in het kalenderjaar dat de woning leeg is komen te staan tot ten hoogste 2 daaropvolgende jaren, voor de rente en kosten van de eigenwoningschuld meetellen als eigen woning. Zolang u niet in de woning woont is het eigenwoningforfait nihil.

Bron: Overgeld.nl 12 maart 2007