Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Wat doet de hypotheekrente over vijf jaar
hypotheekrente Ik heb nog geen kenner een voorspelling horen doen over de hypotheek rente op langere termijn. Er wordt wel aangegeven dat de rente op korte termijn zal stijgen, maar wat denk je dat de rente doet over een jaar, of twee jaar, misschien zelfs 5 jaar? Gaan we door naar de 6%, 7%, of hebben we de grootste stijging wel gehad?


Dat is heel moeilijk te zeggen, maar je zou moeten kijken naar economische modellen (alhoewel deze de laatste jaren vooral het verkeerde aangeven). De rente zal altijd blijven zweven; lager, hoger, lager etc. Dit is de enige manier om onze economie draaiende te houden. De inflatie is de grootste factor die de rente zal gaan benvloeden. Als Europa in staat is de doelstelling van 2 tot 3 % per jaar vol te houden zal de rente denk ik op en rond het niveau van de afgelopen jaren blijven zweven. Maar een procent hoger of lager is wel mogelijk. De 14% van vroeger, die is niet meer te verwachten (afgezien van onvoorziene voorvallen zoals oorlog, olie etc.).
Bron: Overgeld.nl 1 juni 2007