Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Wat is een goede rentevaste periode voor starters
rentevaste Wat is uw advies met betrekking tot de rente vaste periode voor starters op de woning/hypotheekmarkt, daar boete-rente etc. voor hen geen rol speelt ?


De keuze van de rentevastperiode zou moeten overeenstemmen met je leven. Het is wat onduidelijk geformuleerd, maar wat ik bedoel aan te geven is dat je moet kijken naar bepaalde momenten in het leven. Als iemand bijvoorbeeld kinderen heeft is het niet handig als de rentetermijn afloopt op het moment dat de kinderen gaan studeren. Het gevolg hiervan zou kunnen zijn dat de mensen te maken kunnen krijgen met een renteverhoging en direct de kosten voor studie van de kinderen. Beter is om de rente dan iets langer vast te zetten. Zo kun je voor een starter bijv. rekening houden met het mogelijk minder gaan werken van n van de twee aanvragers (evt. als gevolg van kinderen krijgen). Als een deel van het inkomen wegvalt is het niet wensenlijk dat je dan te maken krijgt met een hogere rente. De meeste starters gaan binnen 10 jaar na aankoop vaak verhuizen naar een nieuwe duurdere woning. Een rente van 20 jaar vast voegt dan mijns inziens niet veel toe. Toch wordt nu vaak gekozen voor 20 jaar om de het tarief gelijk is aan 10 jaar. Als je gaat verhuizen kun je de hypotheek vaak wel meenemen, maar voor de verhoging geldt de rente van dat moment. Wil je dan weer de goedkoopste bank, dan gooi je de nu gekochte zekerheid weg. Daarbij komt nog bij dat veel banken kortingen geven onder voorwaarden dat je de gehele renteperiode gaat volmaken (o.a. Postbank, ING, SNS, Fortis). Ga je dan verhuizen dan ben je verplicht om bij die bank te blijven, ook voor de nieuwe lening, want anders krijg je een boete. Meer hierover binnenkort in Overgeld. En dan wordt het wel erg duur..... Een goede adviseur houdt ook met deze aspecten rekening en dat gaat dus verder dan alleen de laagste rente!
Bron: Overgeld.nl 1 juni 2007