Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Welk deel van de kosten koper is aftrekbaar
aftrekbaar Wij gaan binnenkort verhuizen en zijn druk bezig de nieuwe hypotheek te regelen. Nu is er wat onduidelijkheid over de vraag welke kosten koper we wel mee mogen nemen in de nieuwe hypotheek en welke niet.


De hoofdregel is dat de hypotheekrenteaftrek geldt voor leningen die zijn aangegaan voor het verwerven, verbeteren of onderhouden van de eigen woning. De vraag is welk deel van de kosten koper dan meegenomen kan worden in de hypotheek. De kosten die betrekking hebben op de woning zijn de overdrachtsbelasting, de makelaarskosten en de kosten van de transportakte bij de notaris. In de praktijk zijn er echter nog meer kosten waar u rekening mee moet houden, zoals de afsluitprovisie, de kosten van de hypotheekakte en de kosten van een taxatierapport. Deze kosten hebben geen betrekking op de woning maar op het krijgen van een hypotheek. Als u voor het eerst een huis koopt, mag u deze kosten die samenhangen met de hypotheek wel meenemen in de af te sluiten hypotheek. Wie verhuist en uit de verkoop van de oude woning overwaarde heeft, mag de kosten die samenhangen met het krijgen van de nieuwe hypotheek niet meenemen in de nieuwe lening. Hoewel u deze kosten dus niet mag meenemen in de hypotheek, zijn ze wel aftrekbaar van uw inkomen in box 1.

Bron: Overgeld.nl 5 maart 2007