Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Wellink rentetarieven eurozone zijn laag
rentetarieven BEUNOS AIRES - De rentetarieven in de eurozone zijn laag. Dat zei Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank en bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB), maandag. Wellink sprak op een conferentie over monetair beleid in de hoofdstad van Argentini.


De rentetarieven kunnen nu laag zijn, omdat de inflatie nog steeds laag is, zei Wellink. Maar deze lage tarieven zie je ook terug in de aandelenmarkt, de huizenmarkt en andere financile markten.De ECB maakt woensdag zijn rentebesluit bekend en verwacht wordt dat het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente, met 25 basispunten wordt verhoogd tot 4 procent. De ECB hintte al eerder op een renteverhoging in juni. ECB-president Jean-Claude Trichet zei drie weken geleden dat de bank zeer waakzaam moet zijn ten opzichte van de inflatierisicos in de eurozone. De financile markten beschouwden deze bewoordingen als een signaal dat de rente snel omhoog gaat.
Bron: Telegraaf 4 juni 2007