Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Wij hebben ons huis laten schilderen is dat aftrekbaar
schilderen Wij hebben in ons nieuwe huis (jaren 30 woning) van binnen deels laten schilderen. Zijn deze kosten aftrekbaar wanneer we dit betalen vanuit de hypotheek?


De schilderkosten zlf zijn niet aftrekbaar, maar wanneer u geld geleend heeft om onderhoudswerkzaamheden te laten verrichten aan uw eigen woning, dan mag u de rente aftrekken die u over deze lening heeft betaald.


Nog een tip: Let er op dat de schilder, aangezien het hier om een oud huis gaat, 6% btw in rekening brengt, in plaats van 19%.

Bron: Overgeld.nl 20 april 2007