Rente Nieuws


Kan ik mijn ouders meer armslag geven?
De ouders moeten het kind ieder jaar rente betalen over de lening. Die rente is belastingvrij. De lening telt bij het kind mee als vermogen, want het is .

Prijsstijging van akkerbouwgrond is hoger dan van grasland
Het aantal grondtransacties is stabiel gebleven. Dit is een gevolg van de lage rente die ook vraag naar grond van investeerders aantrekt. Zij kunnen .

In het nieuws
En let op: dankzij de lage rente is lenen nu nog extreem goedkoop. Die studieschuld gaat een stuk zwaarder wegen als de rente zou stijgen. Wie een .

Gezinnen eurozone sparen minder dan ooit
'In de eerste plaats is de rente als gevolg van het soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) zeer laag. Vooral in de kernlanden is .Zijn oversluitkosten van een deels consumptieve hypotheek aftrekbaar
oversluitkosten Ik heb een hypotheek bestaande uit een eigenwoningschuld en een consumptief gedeelte. In 2006 heb ik deze hypotheek overgesloten met een te betalen boeterente en overige kosten. Kan ik deze kosten in zijn geheel aftrekken of moet ik het berekenen in verhouding tot de eigenwoningschuld?


U zult inderdaad (zoals u geloof ik al vermoedde) een splitsing moeten maken. U neemt het totale bedrag van uw hypotheekschuld en berekent welk percentage hiervan u voor de aankoop, het onderhoud of de verbetering van uw eigen woning gebruikt heeft. Dat is ook het percentage van de kosten die u aftrek kunt brengen.


Stel: uw oorspronkelijke hypotheek van 100.000 euro is uitsluitend voor de aankoop van de woning gebruikt. Nu heeft u de hypotheek overgesloten en verhoogd tot 200.000 euro. De extra 100.000 euro die u heeft geleend besteedt u consumptief. Uw kunt dan 50% van de betaalde rente en kosten in aftrek brengen bij de vraag over de eigen woning.

Bron: Overgeld.nl 5 maart 2007